Groen schoolplein

Meer scholen willen hun schoolplein groen inrichten. Kinderen leren beter wanneer zij zich in een groenere omgeving bevinden. Daarom is er nu ook een subsidieregeling waarmee scholen in Brabant en Gelderland hun schoolplein kunnen “vergroenen”.

Bij Sicuro streven we ernaar om een omgeving te creëren die niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook bijdraagt aan hun ontwikkeling en het milieu. De groene speeltoestellen die wij aanbieden zijn doordrenkt met elementen uit de natuur. Door natuurlijke materialen te gebruiken, zoals hout en steen, worden kinderen aangemoedigd om de natuur te omarmen terwijl ze spelen. Deze toestellen bieden niet alleen een speelse omgeving, maar fungeren ook als educatieve tools die de interesse van kinderen in de natuur vergroten.

Kies ervoor om uw schoolplein groen in te richten en ervaar alle voordelen die het met zich meebrengt. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie, ideeën of voorbeelden van groene schoolpleinen.

Groene schoolpleinen zijn vrolijk en spannend!

Overal doorheen lopen of kruipen, jezelf verstoppen en genieten van diverse planten en bloemen. Op een groen schoolplein zie je vooral actieve, vrolijke kinderen spelen, want ze worden positief uitgedaagd. Een ontwerp voor een groen schoolplein omvat onder meer het aanplanten van bomen en planten, aangevuld met speel- en zitelementen zoals boomstammen, stenen en dergelijke. Dit wordt aangevuld met enkele speeltoestellen en materialen voor creatief en los spel, zoals voor het spelen in het zand en water, hutten bouwen en rondrijden op de speelplaats. Daarnaast kunnen kinderen er in het seizoen soms ook groenten verbouwen, die ze zelf kunnen oogsten.

Neem contact met ons op om een ontwerp te laten maken

Groen schoolplein voor middelbare- en basisscholen

Bij Sicuro richten wij ons op het ontwerpen van groene schoolpleinen die geschikt zijn voor zowel basisscholen als middelbare scholen. Onze aanpak is gericht op het creëren van levendige en inspirerende groene speelpleinen die aansluiten bij de verschillende behoeften en ontwikkelingsfasen van leerlingen, van jong tot oud.

Voor basisscholen bieden we speelse en educatieve groene oplossingen die de nieuwsgierigheid van jonge leerlingen prikkelen. Denk hierbij aan kleurrijke en avontuurlijke groene speeltoestellen, natuurlijke ontdekkingen en educatieve speeltuinen.

Voor de groene schoolpleinen voor middelbare scholen bieden we uitdagende en sociaal groene omgevingen die aansluiten bij de behoeften van oudere leerlingen. Dit omvat sportfaciliteiten, ontmoetingsplekken en rustige hoekjes waar tieners kunnen ontspannen en zich kunnen terugtrekken tussen de lessen door.

Onze groene schoolpleinen zijn niet alleen bedoeld voor recreatie, maar ook als een waardevolle toevoeging aan het onderwijs. Deze bieden kansen voor buitenlessen, milieueducatie en sociale interactie, waardoor leerlingen een dieper begrip ontwikkelen van de wereld om hen heen.

Met Sicuro kunnen zowel basisscholen als middelbare scholen profiteren van levendige groene schoolpleinen die de ontwikkeling, het welzijn en het leren van hun leerlingen bevorderen.

Een duurzame toekomst met groene schoolpleinen

Minder stoeptegels en in plaats daarvan gras, bomen, struiken, bloemen en groenten. Op deze manier kan men schoolpleinen gezond, natuurlijk, klimaatbestendig en avontuurlijk maken. Daarnaast raakt natuur nooit uit de mode! Een andere fijne bijkomstigheid is dat groene schoolpleinen namelijk gezond en leerzaam zijn.

Het concept van een groen schoolplein is een stap in de richting van een gezonder en duurzamere toekomst voor kinderen en de gemeenschap. Door het schoolplein groen in te richten en te voorzien van natuurlijke speeltoestellen, zetten we een stap richting gezond en inspirerende buitenomgevingen. Sicuro blijft zich inzetten voor het ontwikkelen van groene schoolpleinen die niet alleen dienen als speelplek, maar ook als educatieve en ecologische oases voor de jongere generaties.

Wilt u een groen schoolplein ontwerpen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een ontwerp op maat!

Beter functioneren en presteren met een groen speelplein

Kinderen die gevoelig zijn voor prikkels van buitenaf, functioneren volgens onderzoek beter in een natuurlijkere omgeving. De natuur helpt met het tot rust komen en kinderen komen in een socialere toestand. Dit maakt dat ze zich sneller leren te ontwikkelen, hun aandacht beter vasthouden en beter leren. Ook zullen ze sneller een ander te hulp schieten.

Een groen schoolplein biedt niet alleen tijdens schooluren een uitstekende omgeving voor leren en spelen, maar blijft ook na schooltijd een aantrekkelijke plek voor kinderen. Het natuurlijke karakter van de speeltoestellen nodigt uit tot exploratie en avontuur. Kinderen hebben de kans om te blijven ontdekken, te klimmen en te spelen, waardoor het schoolplein een centrale plek wordt voor recreatie en sociale interactie in de buurt, zelfs buiten schooluren.

Enkele voordelen van groene schoolpleinen op een rijtje:

Groene schoolpleinen brengen meerdere voordelen met zich mee. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

  • Kinderen functioneren en presteren beter;
  • Ze bevorderen de biodiversiteit;
  • Ze bevorderen klimaatbestendigheid van een stad (denk aan opwarming door grote hoeveelheden beton en het afvoeren van water).
  • Ze zijn ook na schooltijd nog erg leuk;

Volgens onderzoek wordt er op scholen met ‘groene schoolpleinen’ minder gepest en leren kinderen beter. 

Een groen schoolplein ontwerpen bij Sicuro!

Het uitwerken van uw groen schoolplein ideeën worden, afhankelijk van de situatie, uitgebeeld aan de hand van plattegronden, situatietekeningen en/of schetsen. Het digitaal op kaart intekenen van de toestellen behoort hierbij tot de mogelijkheden.

Maatwerk groen schoolplein ontwerp tegen catalogusprijzen!
Buiten ons standaard assortiment is Sicuro gespecialiseerd in het produceren van maatwerk sport- en speeltoestellen. Hierbij wordt er naar wens van de klant een groen schoolplein ontworpen en geproduceerd wat aan alle regelgeving voldoet om zo ook bij maatwerk toestellen de veiligheid te waarborgen, zonder dat dit het speelplezier teniet doet.

Het ontwerp van het groene schoolplein kan, afhankelijk van de situatie, verbeeld worden door middel van schetsen of 3D tekeningen in SolidWorks.

Subsidieregelingen

De voordelen van een schoolplein groen inrichten, zijn ook kenbaar geworden bij de provincie Brabant en Overijssel. Daarom zijn er nu subsidieregelingen voor scholen in deze provincies. De provincie Brabant trekt er bijvoorbeeld de komende vier jaar € 1,6 miljoen voor uit, waarvan dit jaar 50 basisscholen gebruik kunnen maken. In de subsidieregeling wordt maximaal 70% van de inrichtingskosten vergoed en voor de rest moet de school zelf zorgen. In Overijssel was een wedstrijd uitgezet voor de beste plannen waarbij scholen hun schoolplein groen inrichten. In alle gevallen is betrokkenheid en eigenaarschap vanuit gemeenten, school en ouders essentieel.

Catalogus Robinia speeltoestellen

PDF download

Groen schoolplein infoblad

PDF download

Beleef onze groene schoolpleinen

Wilt u zien wat wij onder andere al voor diverse opdrachtgevers hebben gedaan? Bekijk hieronder al enkele referenties. U ziet het: wij richten speel-, beweeg- en beleefplekken in bij safariparken, campings, binnenspeeltuinen, zorginstellingen, bij scholen en in de openbare ruimte. Meer weten over onze producten of de uitvoering van een totaalproject? Lees dan verder op de website of neem contact met ons op. Onze deskundige medewerkers horen graag van u!