Multimovepaden van Sicuro. Wilt u een multimovepad aanleggen in uw gemeente?

Kinderen en daarop volgende de hele Vlaamse (en Nederlandse) bevolking, lijden meer en meer aan NDD (Nature Dificit Disorder) oftewel een chronisch tekort aan natuur. Dit met vermoeidheid of rusteloosheid als gevolg, waarop de natuur en buitenlucht het perfecte medicijn kunnen zijn. Naast een tekort aan natuur, bewegen kinderen en volwassenen te weinig. Maar wat is er nu leuker dan samen bewegen in de natuur?!

Sicuro Speeltoestellen is gespecialiseerd in de productie en aanleg van sport- en speelplekken door Vlaanderen en Nederland. Op het snijvlak van sporten, spelen en bewegen vind je de Multimovepaden. Dit zijn paden die kinderen stimuleren om meer buiten te spelen en bewegen, waarbij ze de aandacht vestigen op het beter ontwikkelen van de 12 bewegingsvaardigheden. Bij de aanleg van Multimovepaden gebruiken wij het ‘Draaiboek Multimovepad Sport Vlaanderen’ als leidraad, natuurlijk met daarnaast als extra ingrediënt onze eigen creativiteit.

Tot nu toe worden de hoofdconstructies van Multimovepaden voornamelijk gemaakt van Acacia Robinia. Een Europees hardhout met duurzaamheidsklasse 1. Hierdoor kunnen wij een lange levensduur garanderen en passen onze Multimovepaden perfect in een natuurlijke omgeving. Hierbij kan er een samenstelling gemaakt worden uit standaard toestellen, maar ook maatwerk behoord tot de mogelijkheden. Dit is vooral goed om als stad je eigen identiteit mee te geven aan je Multimovepad!

Bent u op zoek naar een Multimovepad voor uw stad of gemeente? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. Onze werknemers hebben hier inmiddels geruime ervaring mee en zijn op de hoogte van de geldende regelgeving en natuurlijk de ,waardoor zij u perfect kunnen helpen met het ontwikkelen van uw ideale binnenspeelspeeltuin of binnen speeltoestel.

Wilt u alvast wat inspiratie opdoen voor uw Multimovepad? Bekijk hieronder onze referenties.

Sicuro Sport- en speelplek ontwerpboekje

Om een zo goed mogelijk eindresultaat te krijgen is het van belang om als stad of sportdienst goed te kijken naar de ideeën, wensen en eisen voor jullie Multimovepad. Om hierbij te helpen heeft Sicuro het SPORT- EN SPEELPLEK ONTWERPBOEK opgesteld, op basis van onze ervaring en onder meer door TNO gepubliceerde rapporten. Hierin kan men een Programma van Wensen en Eisen samenstellen, aangevuld met inspiratiefoto’s en afbeeldingen. De medewerkers van Sicuro gebruiken deze gegevens weer als leidraad voor het ontwerpen van jullie Multimovepad.

Het uitwerken van uw Multimovepad wordt, afhankelijk van de situatie, uitgebeeld aan de hand van plattegronden, situatietekeningen en/of 3D visualisaties. Het digitaal op kaart intekenen van de toestellen behoort hierbij tot de mogelijkheden.

Neem contact met ons op voor advies op maat