contact  +31(0)492-599030                     BROCHURES                    Mail CONTACT 

Productieproces

Vanwege de langere levensduur werkt SICURO zoveel mogelijk met Robina hardhout. Het spintvrij geschuurde Robiniahout dat bij ons bewerkt en verwerkt wordt heeft een duurzaamheidsklasse I. Dit betekent dat het hout ondanks weersinvloeden een levensduur heeft van ca. 20 tot 25 jaar, zelfs op de grens van het maaiveld. Het gebruik van duurzaam hardhout heeft onze voorkeur vanwege de hogere kwaliteit en dit zullen wij in de meeste gevallen dan ook adviseren.

Sicuro voelt zich als bedrijf verantwoordelijk om op een duurzame manier om te gaan met materiaal en milieu. Daarom maken wij ten alle tijden gebruik van hout afkomstig uit gebieden die voldoen aan de geldende Europese regelgeving omtrent duurzame houtkap en 'good forest management'. Onze leveranciers leveren ons hout met en zonder FSC ® of PEFC-label, waarbij in ons CRM/ERP-systeem gedocumenteerd wordt welk hout met en zonder label geleverd is. Sicuro is als organisatie niet FSC ® of PEFC geaccrediteerd. Dit is een bewuste keuze na overleg met onze leveranciers, gezien zij aangeven dat al hun hout voldoet aan de TPAS en geldende Europese regelgeving. Levering van toestellen geproduceerd met FSC ® of PEFC-gelabeld hout is mogelijk tegen meerprijs, waarbij de bijbehorende inkoopfacturen met vermelding van CoC-certificaat kunnen worden overhandigd. Zelf zijn wij als leverancier voorzien van het door het SKH verstrekte KOMO Procescertificaat.

SICURO produceert alle toestellen zelf in eigen land wat de werkgelegenheid in Nederland weer ten goede komt. Daarbij werken wij ook zoveel mogelijk samen met Nederlandse en vaak zelfs locale ondernemers. Ook de inkoop doen wij zoveel mogelijk in eigen land en de eigen regio.

komo   tuv

Middelbaar en hoger onderwijs

Naast de keuze voor verantwoorde producten en productieprocessen hechten wij bij SICURO erg veel waarde aan samenwerkingen met het lager, middelbaar en hoger onderwijs. Zo bieden wij stageplekken voor onder andere de houtverwerkende industrie en doen wij onderzoek met het hoger onderwijs zoals onder andere de Haagse Hogeschool en de Radboud Universiteit. Dit om studenten de mogelijkheid te bieden mee te lopen in de praktijk en om gezamenlijk tot innoverende inzichten te komen. Voor stagevacatures kijk op de pagina "Personeel" of stuur ons een open sollicitatie.