contact  +31(0)492-599030                     BROCHURES                    Mail CONTACT 

vinkje    Hoge kwaliteit producten   vinkje    Sterk in maatwerk    vinkje    Gedegen advies en begeleiding     vinkje    Ruim 20 jaar ervaring      vinkje    Eerlijk & betrouwbaar     vinkje    Veilig & uitdagend     vinkje    Gecertificeerde medewerkers

Scholen en kinderdagverblijven dienen een buitenruimte te hebben die is ingericht om kinderen vrij te laten spelen. Want opgroeien is leren je evenwicht te bewaren, vallen, opstaan en weer doorgaan. Dit om je mentale en fysieke grenzen te leren kennen en risico’s in te leren schatten. Het onder niveau bewegen is in toenemende mate een probleem bij peuters en kleuters, maar ook bij iets oudere kinderen neemt bewegingsarmoede toe. Vallen wordt als gevaar gezien in plaats van een risico wat ze moeten leren om zelf in te schatten. Daarnaast is 

Sicuro maakt speelplekken voor scholen en kinderdagverblijven waarbij kinderen zelf kunnen ontdekken, rennen, springen en ja ook vallen. Zo krijgen kinderen de kans zichzelf te ontwikkelen op fysiek en metaal niveau en komen ze in aanraking met de buitenlucht en natuur.  Zo willen we elk kind de kans geven om zich al spelend klaar te maken voor het leven na het kind zijn.

Zo hebben wij van Sicuro al diverse speelplekken gecreëerd bij scholen en kinderdagverblijven, waarvan enkele voorbeelden hieronder te vinden zijn. Heeft u nog vragen of zou u graag meer referenties zien? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

     
Montessori + Breda   Johan Frisoschool Wageningen
Groen schoolplein en kinderdagverblijf, voorzien van Robinia hardhouten sport- en speeltoestellen, maar ook bankjes die deels gemaakt zijn van de oude zandbakelementen.   Groen schoolplein met diverse Robinia hardhouten sport- en speelelementen, mooi groen aangekleed in samenwerking met een hovenier.
     
IKC de Sterrekijker Dordrecht   KC ’t Venster Gemert
In samenwerking met een hovenier is er een nieuw groen schoolplein gecreëerd, onder anderen voorzien van Robinia speeltoestellen zoals een Canyon enterbrug, speeltractor klein en nog enkele andere elementen.   Het speelplein van de school is voorzien van een Robinia hardhouten klim- klauterparcours op een kunstgras ondergrond met valdemping en een nieuw zitbankje.
     
BS de Kleine Kapitein Bakel   KDV ’t Boerderijke Deurne
Het speelplein van de Kleine Kapitein is heel toepasselijk voorzien van een mooie Robinia hardhouten speelboot met een balanceerparcour op een blauwe kunstgras ondergrond met valdemping.   Een natuurlijk en groen speelplein voor het kinderdagverblijf, wat goed past binnen de landelijke omgeving.
     
KDV de Flintstones Den Haag   BS de Korenaar Helmond
De speelplek van het kinderdagverblijf is vernieuwd en vergroend met onder andere een hangnest, water- en zandspeeltoestel op leidingwater, taludglijbaan met doorkruiper, schaduwdoek en peutercombi wijsneus.   Het speelplein van de school is deels vernieuwd en voorzien van een palenfort, schaduwdoek, balanceerparcours met diverse klim- klauterelementen, mandschommel en een leuk educatief vergrootglas.
     
BS de Luithorst Nijmegen   BS de Zilverberg Overasselt
Het leveren en plaatsen van een water- en zandspeeltoestel en wiebelbrug, voor een door hovenier vergroend schoolplein.   Op het schoolplein zijn een nieuwe uitkijk- klimtoren met glijbaan geplaatst en 2st. klimpalen.
     
Antoniusschool Oirschot   BS de Kreek’l Reek
Het schoolplein is uitgebreid met een nieuwe taludglijbaan met doorkruiper op een hoog talud, voorzien van kunstgras en balustraden en er is een nieuwe basketbalpaal geplaatst.   Een groen schoolplein, voorzien van een zeskantschommel, klimboom, klimparcours en klimwand.
      
BS en KDV Berglaren Gemert    
Het schoolplein is voorzien van 2 ronde metalen tafeltennistafels, een basketbalpaal, basket aan de muur en voor het KDV is een duikelrek geplaatst.