contact  +31(0)492-599030                     BROCHURES                    Mail CONTACT 

vinkje    Hoge kwaliteit producten   vinkje    Sterk in maatwerk    vinkje    Gedegen advies en begeleiding     vinkje    Ruim 20 jaar ervaring      vinkje    Eerlijk & betrouwbaar     vinkje    Veilig & uitdagend     vinkje    Gecertificeerde medewerkers

Een nieuwe circulaire speelplek

22-01-2021

Balanceerparcours circulair Culemborg

Circulariteit is een actueel thema waar niemand omheen kan. Ook de inrichting van de openbare ruimte ontkomt daar niet aan. Grondstoffen worden steeds schaarser. Daarom moeten we bewust inzetten op het gesloten houden van ketens. Dat betekent onder andere meer inzetten op hergebruik van materialen en producten. Ook in de wereld van buitenspelen.

Speeltoren circulair Uden

Sicuro haakt hierop in en denkt graag mee met opdrachtgevers om materialen, afkomstig uit oude toestellen, een nieuwe toepassing te geven in nieuwe toestellen. Zo heeft het bedrijf voor de gemeente Uden een speelhuisje gemaakt met hergebruik van een oude rvs-glijbaan. Voor Sicuro is dit niks nieuws: het is een manier van werken die van oudsher eigen is aan het bedrijf.

 Al sinds jaar en dag worden nog goede toestellen herplaatst op speelplekken, of worden door Sicuro onderdelen hergebruikt in nieuwe toestellen. Maar dat heette toen nog niet ‘circulair produceren’. Het was eenvoudigweg ‘boerenzuinigheid’, om materialen (en kosten) te besparen. Onder de noemer circulair produceren trekt die werkwijze nu meer aandacht. Omdat er meer draagvlak (en bewustwording) is ontstaan over hoe we met de aarde om moeten gaan.

 Wilt u ook een speelplek waarbij u downcycling zoveel mogelijk tegen gaat en in veel gevallen zelfs kosten bespaart? Wij denken graag met u mee! Pssst! In de loop van 2021 komen wij met een vernieuwde lijn speeltoestellen uit die nog meer inspelen op het circulair produceren van onze producten…

Lees hier het originele artikel in het vakblad BuitenSpelen.