Natuurlijk spelen

Door natuurlijke speelplekken kan de natuur weer dichter bij een kind worden gebracht. Dit zie je terug in de uitstraling van de meer natuurlijke speeltoestellen die gebruikt worden, maar ook wordt er meer de nadruk gelegd op de speelaspecten welke je de natuur meer laten beleven. Al rennend, springend en balancerend beleven kinderen de natuur. Geef ze de mogelijkheid zich te verstoppen of prikkel de zintuigen door ze verschillende structuren te laten voelen. Een goede speelplek daagt kinderen uit al spelend te bewegen, te leren en fysieke, sociale en mentale vaardigheden te ontwikkelen.

Bij natuurlijke speelplekken maken wij vaak gebruik van onbehandeld robinia hardhout, wat geïmporteerd wordt uit Hongarije. Al ons hout wordt op een maatschappelijk verantwoorde manier gekweekt, wat onder andere in houdt dat er voor elke gekapte boom één nieuwe wordt terug geplant. Wij gebruiken zoveel mogelijk hout dat is voorzien van PEFC- of FSC-keurmerk en dit heeft ook onbehandeld een levensduur van ongeveer 15 a 20 jaar bij normaal gebruik

Neem contact met ons op om een ontwerp te laten maken

De natuur bij het kind

Natuurlijk spelen kan prima in een natuurlijk omgeving zoals een pannenkoekenhuis in het bos, de dierentuin of op de camping. Maar evengoed passen de toestellen in een stadpark of zelfs in een plantsoen. Een natuurlijk speeltoestel brengt de natuur dichter bij het kind, waar het toestel zich ook bevindt.

Natuurlijke speeltoestellen

Natuurlijke speeltoestellen zijn ‘in’. De reden? Een natuurlijk speeltoestel is duurzaam, past goed in de omgeving en daagt kinderen uit. Natuurlijk spelen prikkelt de fantasie en zorgt ervoor dat kinderen meer speelplezier hebben van een toestel. Sicuro is dé specialist op het gebied van natuurlijke speeltoestellen.

Inspiratievideo van RTV Focus bij Wijkboerderij de Kooienberg

Ontwerp

Het ontwerp van een speelplek is erg belangrijk. Wij helpen u de ruimte zo effectief mogelijk in te delen, maar ook houden wij in de gaten dat uw speelplek aan alle huidige veiligheidseisen voldoet. Ook bij een kleine beurs denken wij met u mee om tot een zo optimaal mogelijke resultaat te komen. Iedere locatie is weer anders, daarom staat ons personeel altijd voor u klaar om samen met u de voor u ideale speelplek te ontwerpen.

Weet u al hoe uw ideale natuurlijk speeltoestel of speelplek eruitziet of wilt u voorbeelden zien? Dat kan. Klik hieronder dan verder of neem meteen contact op met één van onze medewerkers.

Brochures

Download de brochures hieronder. Brochures met prijzen zijn op aanvraag beschikbaar. Bij de toestellen staat aangegeven of deze geschikt zijn voor een natuurlijke speelplek of overige speelvormen.